Van de Eijken Aussies
 
Mijn naam is Nicole van Ginkel, samen met mijn man Sander vorm ik de basis van onze kleinschalige kennel "Van de Eijken Australian Shepherds. Als klein meisje werd de kynologie mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders fokte jarenlang Bouviers en showde door heel Europa. Een eigen hond kon dan ook niet uitblijven. Toen de ruimte en tijd er waren werd samen met mijn ouders gekeken welk ras het beste zou passen. Al snel kwamen we uit bij de Australian Shepherd, en via de rasvereniging bij de fokker van onze Jill en Leia. Door de jaren heen werd mijn hondenhobby steeds serieuzer en werd duidelijk dat ik best wel mijn ouders achterna zou willen. Ik heb een brede interesse. Showen, sporten en fokken, ik vind het allemaal hartstikke leuk en interessant. Met Jill fokte ik mijn eerste nestje in 2021 en hieruit bleven 2 teefjes bij ons wonen. 

Mijn doel in de fokkerij is mooie gezonde Australian Shepherds fokken die het goed doen als huis en sporthond. Om dit zelf zo goed mogelijk te kunnen begeleiden ben ik in 2022 gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur aan de Martin Gaus academie. Deze opleiding heb ik inmiddels afgerond en zal binnenkort het eindexamen afleggen. Ondertussen heb ik aan het AERES in Barneveld de vakopleiding "besluit houders van dieren; honden en katten" gevolgd en succesvol afgesloten. Ik geef inmiddels enkele uren per week les bij de Noorder Kynologen Club, waar ik ook in het bestuur zit. 

Rond onze fijne boerderij in Oost Groningen hebben we alle ruimte om onze honden hond te kunnen laten zijn. Met eigen faciliteiten voor behendigheid, een snuffeltuin in aanleg en oneindige landerijen voor heerlijke wandelingen kunnen we ons hier volledig uitleven!

Af en toe show ik mijn honden, omdat ik het belangrijk vind om van verschillende deskundigen een duidelijk beeld te krijgen waar ik exterieurmatig sta in mijn fokkerij. 

Als kennel ben ik aangesloten bij de Raad van Beheer en ik fok uitsluitend volgens de richtlijnen van de Australian Shepherd Club Nederland.

Opleidingen & bijscholingen

* Besluit houders van dieren- honden & katten ( Aeres MBO Barneveld)

* Basiscursus fokken en houden van honden ( Raad van beheer op kynologisch gebied )

* Voortgezette Kynologische kennis ( Raad van Beheer op kynologisch gebied)

* Kynologisch instructeur ( Martin Gaus academie / Edupet )

* Rally-O instructeursopleiding ( Rally-O Nederland )

* Gangwerkanalyse workshop ( Marcel Nijland academie )