Van de Eijken Aussies
 

Welkom op onze website!

Wij zijn een kleinschalige Australian Shepherd kennel in Alteveer (Groningen), op korte afstand van Emmen, Assen en Groningen. Met veel passie fokken wij af en toe een nestje en showen we in binnen en buitenland. Het continu verwerven van kennis en nieuwe inzichten is prioriteit binnen onze kennel om bij te dragen aan ons mooie ras.


We verwachten half 2024 weer een nestje pups. Onder het kopje pups is meer informatie en een link naar onze vragenlijst te vinden.


Nieuws


Terug naar overzicht

05-12-2022

Korte update

December, het jaar is voorbij gevlogen. Het was helaas niet in alle opzichten een goed jaar. We verloren onze prachtige reu Alexander van den Eijken aan een ongeval en mijn gezondheid liet te wensen over. Gelukkig is ook ook veel positiefs te melden! Laska en Amy zijn inmiddels een jaar oud en beiden prachtig uitgegroeid en een verrijking voor onze roedel. Ook hebben we in oktober een heel knap reutje uit Tsjechië geïmporteerd. Hopelijk gaat hij de verwachtingen waarmaken en een mooie bijdrage leveren aan de fokkerij in Nederland.

De fokkerij heeft dit jaar op een lager pitje gestaan. Langzaamaan maak ik echter plannen en hopelijk mogen we volgend jaar 2 mooie nestjes verwelkomen van Leia en Jill. Leia zal komende periode een aantal keer meegaan naar shows en uiteraard de laatste gezondheidsonderzoeken ondergaan. De planning is dat Leia rond volgend jaar april loops wordt en dan gedekt zal worden, Jill zal de loopsheid erna weer worden gedekt.

Ondertussen zit ik met mijn neus in de boeken! Dit jaar ben ik begonnen bij de Martin Gaus academie aan de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Tot nu toe verloopt de opleiding voorspoedig en start ik volgende maand aan de derde module en ben ik hopelijk volgend jaar zomer gediplomeerd. Daarnaast volg ik nu de opleiding van besluit houders van dieren; honden en katten aan het Aeres trainingcentrum in Barneveld. Deze opleiding hoop ik in januari af te ronden.

Mocht je interesse hebben in een pup, dan mag je gerust mailen of bellen wanneer je vragen hebt. Ik hou echter nog geen wachtlijst bij.Terug naar overzicht